De Temples of Humankind

 

Stel je reflecties voor van duizenden kleuren, licht dat danst op de kostbare schilderijen en lichtgevende bollen, een labyrint van hallen en doorgangen, vol met geluid, kunst en schoonheid.

De temples of humankind zijn stuk voor stuk prachtige ruimtes die op een zeer bijzondere manier beschilderd zijn, versierd met keramieken plafonds, Tiffany glazen plafonds (de grootste heeft een doorsnede van 9 meter), gebruik van metalen, sferen, mozaïeken vloeren, glas, spiegels, kortom, te veel om op te noemen.

Dit wil je niet missen! Ga mee met de magische reis naar Damanhur in juli 2013!

Een film over de Temples of humankind:

Een groot driedimensionaal boek

De water-, -aarde, -sferen, -spiegel, -metalenzaal, de blauwe tempel, het labyrint, de tempels van de mensheid zijn een ondergronds werk van kunst, volledig met de hand opgebouwd en gewijd aan de goddelijke natuur van de mensheid. Ze zijn een groot driedimensionaal boek dat het verhaal vertelt van de mensheid via alle vormen van kunst. Elke zaal heeft zijn eigen resonantie en geluid.

Milanite en synchronische lijnen

De tempels bevinden zich in een berg en hebben een inhoud van meer dan 8500 kubieke meters, op vijf verschillende niveaus, verbonden door honderden meters van gangen. De tempels zijn gesitueerd op een ontmoetingspunt van Eurasiaans en Afrikaanse continentale platen. Door het bewegen van deze platen is er een mineraal naar de aardoppervlakte gekomen van meer dan driehonderd miljoen jaren oud. Dit mineraal, milaniet, draagt de fysieke energie van de aarde. De tempels zijn gebouwd in een laag van dit specifieke mineraal welke precies de stroming van de ‘synchronische lijnen’ van de aarde volgt. Synchronische lijnen zijn grote rivieren van energie die onze planeet omgeven en haar verbindt met het universum. Ze transporteren ideeën, gedachten en dromen. De tempels van de mensheid liggen op een knoop, een punt waar vier van deze lijnen elkaar ontmoeten. Op onze planeet vindt de samenkomst van vier lijnen alleen plaats op deze plek en in Tibet.

Innerlijke kamers van elk mens

De tempels van de mensheid representeren op een symbolische wijze de innerlijke kamers van elk mens. Het lopen door zijn zalen en gangen correspondeert met een diepgaande innerlijke reis.

Kunst als instrument van groei en transformatie

In Damanhur wordt de voorkeur gegeven aan kunst als instrument van groei en transformatie. De inwoners van Damanhur hebben de temples of humankind gecreëerd, een buitengewoon gebouw waarin de kunst de bloei van intuïtie, nieuwe gedachten en nieuwe manieren van leven inspireert, op een zodanige manier dat het leven zelf een kunstwerk wordt.

Klik hier voor meer informatie over de workshops van Damanhur.

Nieuwsgierig geworden? Bel dan voor een gratis introductiegesprek: 06-42546969
Of mail naar info@life-creations.nl  

Nog meer info in filmpje met Crotalo Sesamo

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.