Voorbeeld van een aantal coachingssessies met Laura

Laura heeft een gezin met 2 grote kinderen, de één woont thuis en de ander op kamers. Ze heeft een gelukkig huwelijk en een leuke baan. Op zich een leuk leven, maar er ontbrak iets.

Waarom kwam Laura?
Ze voelde zich regelmatig onzeker en had het gevoel dat ze teveel in haar hoofd zat. Ze voelde dat ze anders was dan veel andere mensen en durfde dat niet goed te laten zien. Ze wilde graag meer eigenwaarde en meer in contact zijn met haar intuïtie. Ook wilde ze zich meer te laten zien.

Wat hebben we gedaan tijdens de sessies?
Laura vertelde in eerste instantie over haar moeilijkheden, daardoor kregen we inzichten in hoe haar denkpatronen en overtuigingen waren. Veelal stelde ik alleen maar vragen om dieper tot de kern te komen van het probleem. Met humor en lichtheid bekeken we bepaalde aspecten in haar leven.

Overtuigingen
Vervolgens heb ik tijdens de gesprekken haar helpen bewust te worden over hoe ze over zichzelf praatte en hoe ze zichzelf zag. Dit was vaak meer neerbuigend en negatief, dan positief. Ze richtte veel aandacht op haar negatieve eigenschappen en durfde nauwelijks te kijken naar de positieve. Het bewust worden van de overtuigingen over haarzelf was voor haar een enorme stap in het proces. Vervolgens kon ze bewust kiezen om positieve overtuigingen te creëren.

Overtuigingen ombuigen
Laura leerde om STOP te zeggen tegen overtuigingen die haar "zijn" belemmerden in het dagelijkse leven en op dat moment te richten op een positieve overtuiging die helpend was.

Aandacht richten op kwaliteiten
Door Laura te vragen wat haar kwaliteiten waren, kon ze beter zien dat ze een bijzonder mens is en daadwerkelijk iets te bieden heeft.

Meditatie en Heart touch
We hebben een meditatie gedaan om "stil te worden". Om te oefenen in het stil zijn, het hoofd uitschakelen.
Één sesie bestond uit een heart-touch. Dit was haar verzoek, ze wilde meer gaan voelen.

Sturing van de sessies en evaluatie
Laura gaf zelf aan waar ze behoefte aan had wat bertreft de invulling van een sessie. Aan het begin van elke sessie evalueerden we de punten waar ze op zou letten de komende tijd en waar ze aan zou "werken".

Tijdsbestek van de sessies
Laura is 4 keer langs geweest in een tijdsbestek van 7 maanden. Tussen de eerste maanden zat 2 maanden, later zat er meer tijd tussen.
De sessie duurden 1,5 tot 2 uren.

Ervaringen
De Touch from the heart ervoer ze als heel bijzonder. Zachte, warme handen die contact maakten met wat leefde vanbinnen bij haar. Dit was een helende ervaring en maakte vele beelden los.
Ze stond zichzelf meer toe om anders te zijn en samen met haar keken we naar de positieve kanten daarvan en wat ze anderen te bieden had. Ik zag haar groeien tijdens dit proces, prachtig!

Resultaten
Het zelfvertrouwen van Laura is behoorlijk gegroeid. Als ik haar later weer tegenkwam zag ik een andere vrouw die meer in haar kracht stond. Ook kon ze steeds beter bij haar intuïtie komen en blijven.

 

 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.