Onderzoek je tijdsbesteding

 

Hoe vaak droomt een mens niet van toekomstig geluk en verslaapt hij het huidige...
- Ignatius Cornova


Waar besteed jij je tijd aan?

Ik vind het altijd interessant om te zien hoe mensen zich kunnen verschuilen achter het geen tijd hebben om zich met hun dromen bezig te houden. Wanneer je ze vraagt hoeveel tijd ze per dag televisie kijken antwoorden ze soms: 2 uren. Of ze doen veel spelletjes of andere zaken die vaak niet behulpzaam zijn om stappen te kunnen zetten in hun leven.

Onderzoek je tijdsbesteding

Om stappen te kunnen nemen kan het handig zijn om je tijdsbesteding te onderzoeken en andere besluiten te gaan maken. Minder tv kijken en wanneer je een studie wilt doen die 2 uren gebruiken om te studeren. Wanneer je een perfectionist bent in het huishouden, zou je kunnen kijken of je in plaats van 1 keer per week de ramen te doen, dit eens in de 2 weken te doen. Het vergt uiteraard enige discipline en aandacht, maar het brengt je daarheen waar jij wilt zijn wanneer je bewust met je tijd omgaat.
Ook bewust tijd nemen om te rusten is belangrijk.

Maak een lijst 

Maak een lijst van wat je allemaal moet doen in een week en kijk wat echt prioriteit heeft. Vraag jezelf ook af hoe belangrijk die zaken zijn die " moeten" tegenover de dingen die je ziel voeden. Vraag jezelf af hoeveel toestemming jij jezelf geeft om tijd te besteden aan de dingen die voor jou belangrijk zijn maar die ogenschijnlijk niet nuttig zijn.
Schrap een paar dingen waarvan je denkt dat je ze hoort te doen of die zouden moeten en doe iets waar je blij van wordt! Door dingen te doenw aar je blij van wordt krijg je meer energie waardoor je ook gemakkelijker dingen doet die " moeten".

Het woord moeten zet ik expres tussen haakjes omdat hier vaak vraagtekens bij gezet kunnen worden. Wij moeten veel onszelf maar is het daadwerkelijk allemaal nodig? 

Kom je er zelf niet uit? Kom dan langs voor een coachingssessie

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.