Leven in het nu

 

Leven in het nu is een term die vaak gebruikt wordt, maar wat houdt het nou precies in?
Leven in het nu betekent dat je met je volle bewustzijn volledig aanwezig bent bij de dingen die je doet. Het houdt in dat je met al je zintuigen aanwezig bent en elk moment met al je zintuigen dat moment ervaart. Je denken is met je zintuigen in balans. het overheerst niet. Wanneer je denken overheerst, zit je in je hoofd en ben je met je gedachten niet bij het moment. Je bent dus ook in niet in het moment.

Wanneer je bijvoorbeeld de afwas doet, dan ben je je bewust van de bewegingen die je maakt, van de temperatuur van het water, van de geluiden om je heen, van het koekje dat je eet, van de geuren in de ruimte, van wat je ogen zien. Je gaat volledig op in het nu. Er is niets anders. Je denkt dus niet aan andere dingen dan aan waar je mee bezig bent. Dat is leven in het nu.

Wanneer je dit doet kom je ook veel gemakkelijker bij je intuïtie, die je ineens ingevingen kan geven. Je staat veel meer open voor signalen. Je bent veel meer aanwezig. Je kunt hierdoor ook veel meer genieten van het moment.

Probeer het maar eens met iets waar je mee bezig bent. Probeer alle zintuigen te ervaren. In het begin is het lastig om meerdere tegelijk te ervaren, maar wanneer je dit vaker doet wordt het gemakkelijker.

Je kunt dit ook in een meditatie doen. je richten op al je zintuigen. Het wordt ook wel mindfulness genoemd.

In de training Innerlijk Leiderschap  komt het in het nu zijn aan bod. Het helpt je onder andere bij het meer bij jezelf blijven. 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.