3 stappen naar Innerlijk Leiderschap

 

Wanneer je innerlijk leiderschap hebt, dan heb je innerlijke rust, je hebt sturing over je gedachten en over je leven. Wanneer het leven anders loopt dan jij graag wilt, dan kun je daar goed en flexibel mee omgaan. Je creëert je eigen leven zoals jij dat graag wilt.

Er zijn een aantal belangrijke stappen die je leiden naar meer Innerlijk Leiderschap: 

 

 1. De eerste stap is het focussen van aandacht. Veel mensen hebben de aandacht op verkeerde dingen gericht. Dit patroon zie ik veel terug bij mij klanten. Mensen weten heel goed wat ze niet willen. Vertellen heel veel verhalen over zaken die niet goed zijn gegaan in hun leven en hoe dat ze beïnvloed heeft. Ze verzanden daarin en hebben geen ruimte meer om te kijken naar wat ze wel willen. Dit is trouwens een hele goede strategie van onze geest, zodat we in onze comfortzone blijven. Het oude is bekend bekend, al het andere niet en dat is eng. En waar jij je aandacht op richt, dat creëer je. 

  Tijdens workshops, trainingen, cursussen en coaching help ik mensen om aandacht te richten en het is zo mooi om te zien wanneer ze het lukt. Uiteraard komen er beren op hun weg, maar wanneer ze zien dat het alleen maar beren zijn (gedachten, emoties) die niet vaststaand zijn, dan maken ze grote stappen. Ik ben dan zo blij dat ik er als facilitator mag zijn voor die mensen en dat ik het mag aanschouwen! 

 2. De 2e stap naar innerlijk leiderschap is een oefening: bewust worden van hoe jij je voelt en welke gedachten je hebt.
  Deze oefening doe je bijvoorbeeld elke dag een week lang. 
  Neem 5 stops per dag, zet de wekker en voel hoe jij je voelt. Onderzoek wat je gedachten zijn. Die dit zonder oordeel, zonder lading. Het is zoals het nu is. Vraag je jezelf af, wat denk ik nou eigenlijk?

  Om verandering teweeg te brengen is zelfonderzoek noodzakelijk. Bewust te zijn van je gedachten. Zonder bewustzijn hierop is verandering niet mogelijk.
  Misschien denk je wel: ik kan het niet, of wie denk ik wel dat ik ben, of ik ben niet mooi genoeg, of zij kan het veel beter dan ik. Onze gedachten gaan de gehele dag door en ze zijn lang niet altijd positief.

 3. De 3e stap is het omvormen van belemmerende gedachten.
  Je onderzoekt je gedachten zoveel mogelijk gedurende de dag. Je blijft zoveel mogelijk wakker. Wanneer je een belemmerende gedachte tegenkomt, dan zeg je daar stop tegen. Je neemt vervolgens het besluit om een andere gedachte te hebben. Bijvoorbeeld het omgekeerde van je vorige gedachte. Je zegt: ik kan het wel, ik ben mooi, ik ben goed zoals ik ben, ik doe mijn best. 
  Je kunt deze positieve gedachten opschrijven en ophangen op een plek waar je deze teskt vaak tegen zult komen.
 
 
Er zijn nog meer stappen die leiden naar Innerlijk leiderschap. Ze kunt ze vinden in de gratis teleseminar die ik gegeven heb. Deze kun je hier beluisteren.
 
Wil je met een coach aan de slag om meer innerlijk leiderschap te creëren? Lees dan hier verder. 
Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.