6 stappen voor een goede oogst

 

We naderen het voorjaar, de natuur is zich ongezien al aan het voorbereiden op de nieuwe groei die gaat komen. De natuur is een mooi voorbeeld voor ons in ons leven die we als gids zouden kunnen gebruiken. In de winter is alles meer naar binnen gekeerd, vroeger nam men dan ook meer rust en tijd voor zichzelf. Helaas draait onze maatschappij ook op volle toeren door de hele winter. En wat zie je dan? De één na de ander wordt ziek, dan zorgt het lichaam zelf wel voor rust. Deze periode kun je goed gebruiken om te kijken wat je in het voorjaar wilt zaaien, waar wil jij je aandacht en focus op richten, wat wil jij tot een succes maken? Hoe kun je ervoor zorgen dat je gaandeweg ook nog voldoende tijd en energie hebt en niet teveel dingen doet omdat je meer zaadjes gezaaid hebt dan dat je aankunt? Hoe snoei je dan de vele vertakkingen in je leven zodat je daadwerkelijk je succes kunt boeken? Een zaadje dat gezaaid wordt en tot plant uitgroeit heeft steeds verzorging nodig, totdat het haar vruchten kan afwerpen.

Stap 1
Plan ruimte in je agenda voor deze oefening

Stap 2
Neem even wat tijd voor jezelf om naar binnen te gaan. Doe een meditatie, een ademhalingsoefening, wees gewoon stil, of wat je dan ook gewend bent om naar binnen te kunnen. Plan het desnoods in je agenda om ervan verzekerd te zijn dat je de ruimte hebt.
Laat tijdens dat moment even je hele leven los, je overtuigingen, je verhalen. jij bent er alleen met jezelf, in rust, alles is prima, je hoeft niets... Voel je onstspannen en stel dan jezelf eens de vraag: wat wil ik zaaien voor het komende halfjaar? Laat niet gelijk je gedachten weer antwoord geven, wacht totdat er vanuit een dieper niveau antwoord komt. Misschien komt er niet direct een antwoord, maar komt het antwoord op een later moment, door een gesprek met iemand, door een boek dat je openslaat. Stel jezelf open voor een antwoord.

Stap 2
Het kan ook zijn dat je al lang weet wat je wilt zaaien voor de komende tijd, wanneer je het antwoord weet, schrijf het dan op. Schrijf het dan zó op alsof het er nu al is, wat je wilt oogsten. Een voorbeeld is "ik heb een baan waarin ik vanuit mijn passie kan werken" of "ik heb een goedlopende praktijk waar ik ruim voldoende van kan leven" of "ik heb een fijne relatie waarin ik helemaal mezelf kan zijn." Hang het op in je huis. Besteed er elke dag aandacht aan, visualiseer alsof het er al is en open jezelf. Ontspan en maak ruimte voor het ontvangen. 

Stap 3
Bouw vertrouwen op in dat je je droom kunt realiseren, want dat kun je. Vraag bijvoorbeeld een vriend(in) om je hierin te ondersteunen wanneer het vertrouwen weg is. Visualiseer regelmatig en werk je belemmerende overtuigingen weg.

Stap 4
Maak een stappenplan waarin staat hoe je bij je droom kunt komen. Soms is alleen de eerste stap maar duidelijk en weet je niet hoe het verder moet. Neem dan deze eerste stap en maak tijd vrij om na te denken over de volgende stap.

Stap 5
Wanneer je voldoende vertrouwen hebt opgebouwd, deel het dan met andere mensen. Daarmee breng je het sneller in de materie en gaan mensen ze misschien meehelpen bij het realiseren van je droom.

Stap 6
Bouw eenoogstfeest wanneer je je doel bereikt hebt. Vier het op jou manier, alleen of met mensen met wie je het wilt vieren!

Houd vol! Laat je niet weerhouden door een paar tegenslagen!

 

Wil je je nog meer verdiepen in het zaaien en oogsten van jouw dromen en wil je daarvoor bijzondere methodes leren? Kom dan naar de workshop Wat zaai je en wat laat je vrucht worden?

 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.