Train je aandacht


In de workshops en training die ik geef, komt het trainen van je aandacht regelmatig aan bod. Om je focus en aandacht te kunnen richten, moet je je bewust zijn van waar je aandacht is. Daarnaast kies je vervolgens waar jij je aandacht aan wilt geven. Wanneer jij je aandacht kunt sturen, kun jij je leven zo vormgeven zoals jij dat graag wenst. Dat is de basis.
Onze aandacht vliegt vaak van hot naar her, we hebben vele onbewuste gedachten en deze zijn lang niet altijd positief, we denken onszelf vaak ook in een neerwaartse spiraal. Met deze gedachten beperken en belemmeren we onszelf en ze zijn eigenlijk ook nooit waar.
Om focus te kunnen hebben, moet je dus je aandacht gaan richten op gedachten die helpend zijn. Vele malen kom ik bijvoorbeeld de overtuiging tegen van mensen die aangeven dat ze te weinig geld hebben om datgene te doen wat ze graag willen. Daar waar jij je aandacht op richt, dat creëert de werkelijkheid. Dus mensen die deze gedachten hebben, hebben ook altijd te weinig geld. En wanneer ze hun mindset niet veranderen, zal dit ook altijd zo blijven. Iedereen heeft alle potentieel in zich om het leven vorm te geven zoals gewenst is, om die dingen te doen waar ze naar verlangen.
Mensen zeggen vaak: "Ja, maar het is zo moeilijk". Het is net als bijvoorbeeld leren pianospelen, het is iets wat je moet leren, je moet het trainen. Daarom wil ik je een simpele oefening aanreiken die je kan helpen bij het bewustworden van waar je aandacht is, en waarmee je je aandacht kunt trainen:

Zoek een voorwerp uit in de ruimte waar je bent en besluit daar 2 minuten naar te kijken en doe dit dan vervolgens ook. Wanneer je afgeleid wordt en je je daar bewust van bent, dan breng je je aandacht gewoon weer terug naar dat voorwerp. Doe dit 2 minuten lang. Zet bijvoorbeeld een wekker, zodat je zelf niet op de tijd hoeft te letten. Deze oefening kun je overal doen, ook wanneer je ergens staat te wachten. Let eens op hoe je aandacht zich gedraagt.
Deze oefening kun je ook doen met beelden in je hoofd. Denk bijvoorbeeld 2 minuten lang aan iets wat jij graag wilt realiseren, alsof het er nu al is. Breng je aandacht steeds weer terug naar dit beeld, als je aandacht wegglijd.

Het trainen van je aandacht zal je veel opleveren. Veel succes!

Wanneer je hier meer begeleiding in wilt hebben, dan je je aanmelden voor één van de workshops, of voor de coaching. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

Meer artikelen

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.