Innerlijke persoonlijkheden

 

Gisterenavond zat ik een film te kijken die niet zo super vrolijk was. Wanneer ik een film heb gezien kan ik de neiging hebben om emoties over te nemen, omdat ik zó in die film zit en me er helemaal in verplaats. Dan kan het interessant zijn om te zien wat er naar boven komt. Bij mij kwam er een persoonlijkheid naar boven die ik niet zo vaak meer zie. Een persoonlijkheid die zichzelf een volldige mislukkeling vindt en zich haast depressief voelt. Met mijn "helicopterview" keek ik naar deze persoonlijkheid en door alleen dit al te doen verdween een groot gedeelte van het gevoel. Ik werd me er bewust dat ik dat deze persoonlijkheid niet ben, maar heb en dat ik er sturing over kan hebben vanuit mijn ware "zijn". Ik ging tegen deze persoonlijkheid praten alsof ik als ouder tegen een kind zou praten, vragen wat het nodig had en zeggen dat alles goed komt en dat ik daarvoor zorg. De persoonlijkheid werd rustig en verdween weer op de achtergrond. Je zou denken dat dit veel tijd kost, maar ik deed het eigenlijk tussen neus en lippen door, het kostte maar ongeveer 2 minuutjes.

Vaak gebeurt het dat één van de vele innerlijke persoonlijkheden in je ineens het stuur over gaat nemen in bepaalde situaties in je leven, zonder dat je daar zelf sturing over hebt. De eerste stap om sturing hierover te krijgen is door te voelen en het bestuderen van zoveel mogelijk persoonlijkheden in je, zodat je je bewust bent van de gevoelens en behoeftes hiervan. Wanneer je dit hebt gedaan en je leert om dan elke persoonlijkheid op het juiste moment in te zetten, want elke persoonlijkheid heeft zijn/haar kwaliteiten, dan ben je in harmonie. Jij als centrum hebt hier dan sturing over.

Wil je meer weten over je innerlijke persoonlijkheden? Bezoek dan eens één van de workshops die hierover gaan. Bijvoorbeeld de workshop SoulCollage en Innerlijke persoonlijkheden.

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.