Wat brengen (oude) krachtplaatsen ons nu?


Ik heb de afgelopen jaren veel interesse voor oude culturen. Er is iets in mij ontwaakt dat een verbinding voelt en me vertelt dat we ook nu veel aan die kennis kunnen hebben.
Het begon in Damanhur waar er veel interesse in Atlantis en Egypte is, langzaamaan groeide mijn interesse. Ik kwam er achter dat de interesse vooral uitging naar de oude culturen en groepen in Europa.
Twee jaren geleden ben ik naar Toscane geweest, het gebied van de Etrusken. Ik was het boek "De glimlach van de Sirene" tegengekomen van Selma Sevenhuijsen. Zij heeft onderzoek gedaan naar de meermin met de twee staarten in het gebied van de Etrusken. Voor ons was dit boek een gids voor het bezoeken van verschillen Etruskische plekken. Dit was een reis terug in de tijd, lopende door de oude holle wegen, en spirituele plekken vindend.
Ook ben ik een paar keer met een groep naar Chartres geweest, waar de gotische kathedraal op een belangrijke Keltische geplaatst is. Een zeer bijzondere plek met een magische energie. De tempeliers zijn verbonden aan deze plek en daardoor werd mijn interesse in hen gewekt. Ik ben er meer over gaan lezen en dus de geschiedenis ingedoken.
Een tijd geledenheb ik het boek "op weg naar Avalon" van Jean Shinoda Bolen gelezen. Ook zij is in Chartres geweest en beschrijft op een hele mooie manier haar ervaringen. Ook is ze in Glastonbruy geweest, een plaatst waar de legende van koning Arthur een grote plaats inneemt, een plaats met grote mysterieën en spirituele energie.
Waar komt die interesse ineens vandaan? Ik heb nooit iets met geschiedenis gehad en er over lezen vond ik al helemaal niet aan.
Voor mij voelt het alsof er iets is dat mijn interesse aanwakkert, dat mij op een synchronische wijze aanwijzingen geeft voor het pad dat me ergens naartoe brengt. Iets dat blijkbaar voor mij belangrijk is. Ik volg het, maar heb geen ideen van waar het mij naartoe leidt.
Alel oude krachtplaatsen hebben een krachtige energie, die iets met ons doet. Voor mij voelt het als iets belangrijks. Het zijn plaatsen die ons kunnen voeden in onze levensreis, die ons kunnen ondersteunen in het nemen van beslissingen, die ons helpen bij onze kern te komen en van daaruit wijsheid naar buiten te laten komen. Ze helpen ons om weer te herinneren en verbinding te maken met de oeroude kennis die in ons opgeslagen ligt.
In deze tijd verandert er veel op een snel tempo, mensen worden als het ware weer wakker en beseffen dat er meer is tussen hemel en aarde, dat we verbonden zijn met elkaar. Vanuit dat bewustzijn ontstaan er prachtige verbindingen tussen mensen, kijk maar naar de social media. Er ontstaan nieuwe, creatieve initiatieven. Ik voel dat deze initiatieven ondersteund kunnen worden met de bijzondere energieën van de verschillende krachtplekken om ons heen. Op een nieuwe manier kunnen we gebruik maken van deze plekken en ze daardoor ook weer iets teruggeven.

Wil je persoonlijk deze plaatsen ervaren? Ga dan mee met een reis naar Chartres of naar Damanhur.

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.