Extra informatie voor de Damanhur reis

Auto
Voor het programma overdag is er geen auto nodig, maar wil je ergen lunchen, wandelen of boodschappen doen dan is een auto erg handig. De centra in Damanhur liggen niet dichtbij elkaar. Ook voor de diners is het handig om met de auto te kunnen reizen. Je kunt met eigen auto reizen naar Damanhur of vliegen en een auto huren. Je kunt met meerdere personen eventueel een auto huren, Life Creations kan deelnemers aan elkaar verbinden.

Met mij meerijden is ook mogelijk.  

Vliegen

Vliegen met Ryanair is erg goedkoop, opties zijn dan vliegen vanuit Maastricht, Bremen, Eindhoven of Dusseldorf. Je kunt soms al voor 20 euro retour vliegen als u snel boekt en alleen een ruimte tas met 'handbagage' meeneemt. Je vliegt dan op Milaan Bergamot, wat 1,5 uur rijden van Damanhur is.

Easyjet vliegt vanuit Amsterdam. Dit is ook een low-cost maatschappij. Zij landen op een vlieghaven bij Milaan die 1,5 uur rijden vanaf Damanhur is.

Voor voordelige autoverhuur vanaf de meeste luchthavens kunt u terecht bij E-autohuur.

Mocht je willen vliegen, dan kun je het beste aanvliegen op Turijn (half uur rijden van Turijn), daar kun je al een auto huren voor 30 euro per dag. Het is dan aan te raden om een navigatiesysteem mee te nemen.

Je kunt ook opgehaald worden door Damanhur vanaf Turijn Caselle voor 65 euro per enkele reis.
Een redelijk goedkope luchtvaartmaatschappij die vanaf Amsterdam vliegt is Alitalia. 

Een mogelijkheid is om met meerdere mensen dezelfde vlucht te nemen, met elkaar een auto te huren op de luchthaven en gezamenlijk voor de week de gehuurde auto te gebruiken in Damanhur.

Je kunt langer blijven als je wilt, ik kan extra overnachtingen voor je regelen.

  

Overnachting


Je deelt een kamer met 1 of 2 andere personen. (tenzij je een éénpersoonskamer geboekt hebt)

We overnachten in een guesthouse, dit is te vergelijken met een bed and breakfast, lakens en handdoeken zijn aanwezig. De badkamer deel je met meerdere mensen.

Eten
de meeste diners vinden plaats in de woongroepen van Damanhur, de kosten per diner zijn gemiddeld €15,-. De diners zijn vaak om 20.30 uur 's avonds (Italiaanse etenstijden).
Voor de lunches kun je eventueel brood e.d. kopen in de winkel van Damanhur. Er zijn borden en bestek e.d. aanwezig. Alsook een waterkoker.
Wanneer je kosten wilt besparen kun je ook tijdens de lunch je warme eten eten en 's avonds een broodje in de keuken van het guesthouse eten. Eten is te koop in de Biowinkel van Damanhur.

Programma
Het programma is elke dag van 10 - 13 en van 15 - 17 uur. Tijdens de lunh heb je dus vrij. Soms kan het iets uitlopen aan het einde van de dag.
Elke dag, voordat we met het programma beginnen ontmoeten we elkaar als groep om 9.30 uur, we nemen het programma door en er is ruimte om vragen te stellen of om andere zaken te bespreken. 

In Damanhur
Damanhur is een bijzondere plek waar vaak van alles los kan komen. Thema's die in je leven spelen versterken daar vaak. Een mooie mogelijkheid om je thema's te kunnen transformeren.
Het is een bijzondere ervaring om in Damanhur in een groep te zijn omdat Damanhur gaat over onder jezelf te ontwikkelen in een groep als individu.
Elke groep heeft weer zijn eigen behoeftes waar ik op in zal spelen. De ene groep heeft meer behoefte aan structuur, de andere wil juist vrij gelaten worden. Belangrijk is dat jij je behoeftes aangeeft zodat de begeleider ter plekke er op in kan spelen. Belangrijk is dat je je verantwoordelijkheid neemt om jouw behoeftes en wensen te uiten.

Deze reizen zullen misschien anders zijn dan je gewend bent, aangezien een aantal onderdelen niet geregeld zijn zoals de lunch en het ontbijt. Door met elkaar af te stemmen ter plekke kan er gezamenlijk gegeten, boodschappen gedaan worden en andere dingen gedaan kunnen worden. Maar er is ook alle ruimte om tijd voor jezelf te nemen. Niets moet, bijna alles mag.

Damanhur is een plek waar de synchroniciteit sterker is dan op gewone plaatsen. Tijdens deze reis is het mooi als ook de groep afgestemd is op de synchroniciteit. Gebeurtenissen zijn er niet voor niets en je te kunnen openstellen voor datgene wat zich aandient en zoveel mogelijk verwachtingen en controle los te laten is een prachtige manier om in het nu te zijn. Niet altijd even gemakkelijk, maar op het moment dat je dit kunt wordt het leven zoveel mooier en relaxter! Er wordt flexibiliteit van je gevraagd.

De begeleiding
Het gehele programma wordt verzorgd door mensen van Damanhur, de organisatie en begeleiding gedurende de week wordt gedaan door Lucy Schaaphok. Lucy neemt ook vaak deel aan het programma en is zo onderdeel van de groep. Ze staat niet op een afstand toe te kijken maar weet wat er gaande is in de groep. Het programma zal in het engels zijn.

 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.