Werkwijze bij coaching

 

Voor 1 sessie

We hebben per mail of telefoon contact, bespreken even kort waarvoor je wilt komen. Vervolgens maken we een afpsraak en bepalen de locatie. Ik stuur je een bevestiging en een rekening.


Intakegesprekvoor een traject

Er vindt eerst een intakegesprek plaats waarin we de situatie en de coachingsvraag inventariseren. Tijdens dit gesprek bekijk ik of ik kan helpen bij de doelen die je stelt. Vervolgens bekijken we samen of we een coachingstraject willen starten. Samen bepalen we hoe we verder gaan.

Coachingstraject

Veelal start na het intakegesprek een coachingstraject van een afgesproken aantal sessies, meestal tussen de 5 en 15 sessies.  Deze kan de vorm hebben van persoonlijke gesprekken, telefonische begeleiding,  e-coaching of een combinatie. Een coachingsgesprek duurt gemiddeld anderhalf uur.

Methoden

Ik bied je de ruimte om jouw antwoorden te vinden. We kijken samen wat je daarvoor nodig hebt. Daarbij maken we o.a. gebruik van gesprekstechnieken, visualisaties, beweging, ontspanning en creatieve expressie. Op deze wijze hervind je in jouw tempo en vanuit eigen kracht jouw pad. Vanuit je hart, met meer energie en plezier, met meer bezieling en inspiratie.

Lokatie

De werkplek is meestal in mijn atelier, maar kan, indien de behoefte daar is ook op andere plaatsen zijn, bijvoorbeeld in een situatie in je leven, of in de natuur.

Stappen

Een globaal overzicht van de stappen die er genomen worden tijden een coachingstraject zijn:

  • Helder krijgen van de doelen.
  • Wat is er voor nodig om je doelen te kunnen realiseren?
  • Realisatie van de doelen.
  • Evaluatie.
  • Hoe kan je op eigen kracht verder.

E-coaching

e-coaching is het coachend begeleiden door middel van e-mail en telefonisch contact. Deze vorm van coaching is het beste te hanteren bij concrete, resultaatgerichte vragen.

Wie alles kent, behalve zichzelf, weet niets 
Thomas Evangelie

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.