Word jij geleefd door angst?

 

Hoe ga jij om met angst in je leven? Laat je je beinvloeden door angst en daardoor je beperken in je leven? Geloof je in je angsten? Geloof je in de dingen die je jezelf vertelt vanuit je angsten?

Herken je jezelf in deze gedachtenvormen? 

  • ik denk dat ik niet goed genoeg ben om dit te kunnen
  • een ander kan het waarschijnlijk veel beter dan ik
  • het gaat me toch niet lukken
  • ik ben bang dat ik afga
  • mensen zijn niet geïnteresseerd in wat ik doe
  • straks gebeurt er... (vul zelf in) 
We zijn bijna allemaal bekend met dit soort gedachtenvormen, maar zijn ze allemaal waar? Of maken we onszelf kleiner dan dat we zijn? Ik ben van het laatste overtuigd. Wanneer ik kijk naar mijn eigen leven en hoe ik mijn gedachtenvormen heb veranderd, dan is mijn succes in het leven voor een groot deel van mijn gedachten afhankelijk. Hoe meer ik in mijzelf geloof, hoe meer mensen ook in mij geloven. Hoe meer ik geloof in de dingen die ik kan, hoe meer avontuur ik durf aan te gaan. Zo simpel is het.
Je hoeft niet geleefd te worden door je angsten. Je kunt ze onderzoeken, laten oplossen en voorbij je angsten gaan kijken. Kun je je voorstellen hoe leuk en avontuurlijk je leven zou kunnen worden?
Soms neem ik nieuwe en grotere stappen in mijn leven en ja, die angsten komen dan om de hoek kijken. Ik zie ze nu als graadmeters; hoe groter mijn stap, hoe groter de angst. Ik kan er om lachen en mezelf zien "aanstellen". Iets in mij is bang en dat erken ik, maar laat me er niet door leiden. Voorbij de angsten kijk ik naar wat ik wil bereiken en hoe het zal zijn als ik het bereikt heb. Dit blijf ik doen totdat ik het gerealiseerd heb. Achteraf kan ik dan lachen om die gekke angsten. Zo erg bleken ze niet te zijn.
Wanneer je anders naar je angsten gaat kijken, dan hoeven ze geen blokkades meer te zijn op je pad. Je kunt ze overwinnen!
 
Wil je je angsten laten oplossen? Kom dan langs voor een gratis inspiratesessie  of volg de training Innerlijk Leiderschap

 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.