Overtuigingen uit je jeugd die je geldstroom bepalen 


In je jeugd ontwikkel je al je overtuigingen over geld en hoe jij tegenover geld staat. Bepaalde vervelende gebeurtenissen die met geld te maken hebben beïnvloeden je zonder dat je hebt doorhebt. Wanneer je vader bijvoorbeeld elke dag zeer vermoeid thuiskwam na een dag hard werken en hij vertelde je dat je alleen geld kon verdienen door hard te werken, heb  je misschien voor jezelf besloten hebben om dat nooit te gaan doen. Je zult geen slaaf zijn van een baas en je leven zo laten bepalen, denk je. Je neemt weliswaar niet de overtuiging aan van je vader, maar zet je vervolgens wel vast in een tegenovergestelde overtuiging. Je wordt slaaf van je eigen overtuiging. Het punt is dat je dan ook niet vrij bent en je weerstand ontwikkelt op geld verdienen. Door je vast te pinnen aan overtuigingen en geen stap een andere richting op wilt zetten, zal je geldstroom zo zijn zoals deze nu is.

Het is heel verhelderend om eens te kijken naar de overtuigingen die je ouders rond geld hadden (deze kunnen ook tegenovergesteld zijn) en hoe dat je leven nu beïnvloed. Ook kun je onderzoeken hoe jij je voelde/voelt met betrekking tot de overtuigingen van je ouders.

Door samen op zoek te gaan naar die overtuigingen die jou van een vrij leven met voldoende geld weerhouden, kun je veel transformeren. Maak kennis in een gratis inspiratiegesprek  om te zien of ik je daarbij kan helpen.

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.