Schijn licht op je onderbewuste

 

Ken je dat? Je neemt je voor om niet meer boos te worden als iemand iets tegen je zegt dat je niet leuk vindt? Vervolgens zegt iemand iets tegen je dat je raakt en je reageert gelijk vanuit je oude patronen, vanuit je onderbewuste, dit gaat zo snel dat je er niet tussen kunt komen.

In ons leven hebben we veel dingen meegemaakt die niet prettig waren, in onze opvoeding, bij leeftijdsgenoten, etc.. Om maar niet alles te hoeven blijven voelen, gingen we het maar wegstoppen, onderdrukken. Helaas is het niet weg als we het wegstoppen en tot op de dag van vandaag reageren we vanuit die weggestopte delen van onszelf, ons onderbewuste. Wanneer je bijvoorbeeld druk was in je kindertijd en je ouders konden daar niet tegen, dan is de kans groot dat je het ging onderdrukken. Maar bij tijd en wijlen wilde die drukte er toch uit, dit gebeurde vaak op momenten waarop het helemaal niet uitkwam. Je leerde daardoor keer op keer dat die drukte die je had niet goed was en je bleef het nog sterker onderdrukken. Door deze onderdrukkingen gaan we eten, drinken, gokken, of andere patronen vormen die ervoor zorgen dat we ons ogenschijnlijk goed voelen. Maar meestal helpt het op de lange termijn helemaal niet. Door dit soort patronen te ontwikkelen hoeven we niet te voelen wat er daadwerkelijk in ons gebeurt.

Om deze patronen te kunnen doorbreken is het belangrijk om je licht te schijnen op deze onderdrukte stukken, ze vrijl te laten en ernaar te kijken. Je hoeft er verder niets mee te doen, in eerste instantie alleen maar kijken en voelen wat het is. Wanneer je gaat voelen komt er vaak een ontlading, verdriet, boosheid of andere emoties. En juist hiervoor zijn we vaak bang, bang dat het ons overneemt en dat we het niet aankunnen. Maar het mooie is dat jij de emoties niet bent, je ze alleen maar hebt. Jij bent oneindig groots, veel groter dan deze emoties.

Een aantal tips bij het licht schijnen op je onderdrukte stukken:

  • neem jezelf niet al te serieus, door met humor naar jezelf te kijken en te kunnen lachen om je gekke patronen, haal je er al een flinke lading van af
  • Wees je ervan bewuste dat jij bron bent en ontzettend veel kracht hebt om je onderdrukte stukken te transformeren
  • Ontwikkel je observeerder in jezelf, datgene dat met een afstand naar je emoties kan kijken, er niet in meegaat, een soort helicopterview
  • Voel het in je lichaam, ga niet weer in een heel verhaal zitten, voel alleen maar, je zult zien dan het gevoel dan wegebt
  • Wanneer het gevoel heftig is, pak danbijvoorbeeld een kussen vast 

Wanneer je het gevoel hebt dat je het niet alleen kunt, dat het te groot voor je is, maak dan een afspraak zodat we er samen naar kunnen kijken en ik je kan begeleiden in de reis naar transformatie.

Een geweldige en eenvoudige manier om naar je onbewuste delen te kijken is SoulCollage® . Het is een methode waarmee je op je eigen manier, op je eigen tempo het licht er op kan schijnen. Het maakt het onderbewuste bewust op een veilige en prettige manier. Geen eindeloze gesprekken, maar heel snel resultaat.
Het geeft je daarnaast een middel om antwoorden op je eigen vragen te krijgen. Niemand zegt hoe jij het moet doen en er is volledig vertrouwen op jouw kunnen, op je ziel die weet wat er ndoig is om in balans te komen.En het maken van de SoulCollage® kaarten is verschikkelijk leuk om te doen!

Kijk hier voor de data en de locaties van SoulCollage® workshops

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.