7 manieren om verbinding te maken met je ziel


Veel mensen hebben een gehaast leven en zijn zich niet bewust van hun 'zijn', van een hoger iets dat ze zijn, van de verbinding met alles om zich heen, van hun ziel. Ze zijn ervan afgesloten en voelen zich daardoor vaak ongelukkig.

Er zijn vele verschillende manieren om in contact te komen met je ziel en voor elk persoon is dit weer anders. De één vindt het heerlijk om te mediteren, terwijl de ander het hoofd maar niet stil krijgt, maar zich heerlijk voelt als hij/zij danst: dan verdwijnen alle zorgen, je denkt niet meer aan alle dingen die je moet doen, of aan de zorgen die je hebt. Je bent volledig in het nu. Dat zijn de momenten waarop je contact maakt met je ziel. Het is dan stil van binnen, er zijn geen gedachten meer, er is alleen maar stilte en sereniteit, of juist uitbundige vreugde.

Wanneer ervaar jij intense vreugde, of serene stilte?

Ik heb al 7 manieren gevonden waarmee je verbinding kunt maken met je ziel en er zijn vast nog veel en veel meer:

  1. Stil zijn in het hier en nu (bijv in een meditatie)

  2. Creatieve uitingen (SoulCollage, schilderen, boetseren. Schrijven)

  3. Vrijen

  4. Je uiten met je lichaam (zingen, dansen)

  5. Meditatieve handelingen doen, wel belangrijk om in het hier en nu te zijn (tuinieren, sporten, zelfs de afwas)

  6. In hartsverbinding zijn met anderen 

  7. spelen

Hoe meer jij in verbinding staat met je ziel, hoe meer je in de flow kunt komen en hoe vreugdevoller je zult zijn.

Kijk eens naar al die verplichtingen die jij jezelf oplegt en vraag je jezelf eens af hoe belangrijk die zijn. Wat is er belangrijk in je leven? Schone ramen of je gelukkig voelen? Maak tijd en ruimte voor jezelf om die dingen te doen waar je blij van wordt. Kun je iets schrappen? Kun je minder tv kijken bijvoorbeeld? Als je het écht wilt kun je ruimte vrij maken in je agenda.

Onderzoek bijvoorbeeld of je de dingen doet omdat je ze gewoon doet, omdat het zo hoort, omdat je dat van vroeger hebt meegekregen, of omdat je er vreugde uithaalt. Wees bewust van dit verschil en neem de moed om dit te veranderen. Zo kun je uit oude patronen stappen en meer in verbinding komen te staan met je ziel.

Zin om te schilderen, collages te maken, of juist stil te zijn? Kijk dan eens bij de workshops of coachingNieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.