Soulfullness - contact met je lichaam


Je lichaam is een vehicle van de ziel. Door volledig in je lichaam te zijn, ben je in diep contact met je innerlijk, met je ziel. Het is belangrijk om goed te zorgen voor je lijf in je leven. Het is de tempel van je ziel.

Het lichaam is zeer intelligent en weet zelf hoe het met genezen. Maar we moeten het wel de kans geven. Vaak zitten we ons lichaam dwars en krijgt het niet de kans om zichzelf te genezen.

Aandacht voor het lichaam

Erg veel mensen hebben een haat-liefde verhouding met het lichaam. Ze zijn veel bezig met hoe het er uitziet en zijn daar vaak zeer ontevreden over.
Het lichaam wordt verwaarloosd. Er wordt eten in gestopt dat nauwelijks voedingswaarde heeft. Gezonde voeding en voldoende beweging is van essentieel belang voor het lichaam en ook voor het contact met je ziel. Hoe minder goed je je fysiek voelt, hoe minder gemakkelijk het is om in verbinding te staan met je ziel.

Energie bevrijden

Door middel van je lichaam kun je bijvoorbeeld ook vastzittende energieën loslaten. Vervelende ervaringen worden opgeslagen in ons lichaam als het niet de kans krijgt om ze los te laten. Hierdoor kunnen mensen keer op keer situaties opzoeken die gerelateerd zijn aan die ervaring, zodat het lichaam de kans krijgt om het op te lossen. Dit gebeurt uiteraard onbewust.
Er is een methode om dit op te lossen: Somatic Experiencing. Je kunt hier meer over lezen in het boek: De tijger ontwaakt van Peter Levine.
Levine bespreekt in het boek de Felt Sense, de innerlijke lichamelijke gewaarwordingen.

Je kunt ook meedoen met de Soulfullness avonden, hier vind je meer informatie.

Handout bestellen

Voor oefeningen en meer uitleg kun je de handout bestellen voor €2,50.
Maak 5 euro over op 5145538 tnv Life Creations o.v.v. handout contact met je lichaam. Let op: vermeld ook je e-mailadres, anders kan ik het niet toesturen. Je krijgt dan een PDF toegestuurd.

Voor meer informatie of verdere ondersteuning kun je contact opnemen met Lucy Schaaphok
tel.nr 06-42546969 e-mail: info@life-creations.nl  

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Life Creations en ontvang gratis de handout: Aandacht verandert je leven 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.