Magische Damanhur ervaringsreis

Maak het mee!

Beluister hier het interview van 6 mei met Gnomo uit Damanhur

 

    

 

Heb je ooit al eens gehoord van Damanhur? Een magische plek waar honderden mensen hun leven naar hun droom vormgeven. Een leven gebaseerd op wederzijds respect en liefde? Een plek waar de spiritualiteit in het dagelijks leven verweven is en waar het spirituele pad een van de belangrijkste zaken is in het leven? Waar de sociale structuren heel belangrijk zijn?

Het klinkt als een sprookje en het bestaat echt! Toen ik voor het eerst in Damanhur kwam, wilde ik niet meer weg. Wat een bijzondere plek en bijzondere mensen!

Ze hebben 14 kilometer aan spiralen, werken met sterke energieen door middel van koperdraad en maken van het leven graag een spel. Ze wonen in huizen van ongeveer 20 mensen als groot gezin met gezamenlijke zorg voor de kinderen.

Damanhur is een groot voorbeeld van hoe je voor een groot gedeelte zelfvoorzienend kunt leven. Ze hebben vele bedrijfjes op allerlei gebieden zoals kaasmaken, stoffen weven en verven, uitgeven van boeken, geven van workshops, opleidingen en seminars, van allerlei zaken op het gebied van de gezondheidszorg, welzijn, kunst.

Op elke hoek van de straat vind je kunt, het is een wezenlijk onderdeel van het leven van mensen in Damanhur. Of je nu zingt, muziek maakt, schildert of aan beedlhouwen doet, het gaat om de expressie van je ziel.
Damanhur staat ook bekend om het imposante, ondergrondse bouwwerk: de Temples of Humankind. Adembenemend mooi. De energie in deze Temples is super krachtig. Hoe zou je het vinden om er uren te kunnen mediteren en er te slapen? Tijdens deze reis kan dat!

 De omgeving is ook sprookjesachtig met veel bos, een rivier, watervalletjes. Je vindt er heel bijzondere plekjes.
Damanhur houdt zich ook bezig met de music of the plants, een synthesizer is gekoppeld aan een plant welke zelf tonen kan maken. 

Wil jij ook deze bijzondere gemeenschap bezoeken en niet alleen maar als de volgende toerist ontvangen worden? Maar de gemeenschap op een dieper niveau ervaren? Ga dan mee met deze inspirerende en magische reis. het raakt de harten van bijna iedereen!

 

Wat gaan we doen? 

  • Veel zien en ervaren van het gebied van Damanhur, inclusief vele spiralen en labyrinthen en Menhirs
  • Werken met de elementen water, aarde, lucht en vuur
  • De Temples op een diepgaande manier ervaren
  • de bijzondere music of the plants meemaken
  • Veel horen over en zien van het leven van Damanhurianen
  • Gesprekken met Damanhurianen
  • eten in verschillende woongroepen
  • Kunst en diep contact met oude energieën
Kortom, een onvergetelijke reis!

Data: 
Deel 1 aankomst 28 juli, programma 29- 31 juli
Deel 2 aankomst 31 juli, programma 1-3 augustus
Optionele programma's op 5, 6 en 7 augustus

 

Deel 1 

Ontdek Damanhur tijdens deel 1, we bezoeken het de centrale centra van Damanhur en je krijgt rondleidingen. Je bezoekt de ondergrondse Temples en doet een meditatie in de Temples. Je loopt een labyrinth en bezoekt het Sacred forest en maakt de "Music of the plants"mee. We hebben een meeting et iemand uit Damanhur die verbonden is aan het Damanhur centrum in Nederland.

Kosten programma: €325,- (exclusief overnachting en eten)

 

Deel 2 

Tijdens deel 2 is een buitengewone en unieke reis naar de pre-atlantische periode waarin je als groep en individueel een andere dimensie gaat ervaren. Hierbij maak je gebruik van je inner senses: je hart, huid, het goddelijke, uitwisseling en liefde. Je maakt gebruik van je handen en je hart om dieper in jezelf onderzoek te doen en ook op een spiritueel niveau onderzoek je de buiten-de-tijd dimensie die oneindig is..

Omdat we met krachtige energieën werken tijdens dit programma is het belangrijk dat je gewend bent aan het werken met energie en dat je sterk genoeg bent om hiermee om te gaan.  

Kosten programma: €275,- (exclusief overnachting en eten)
Minimum aantal deelnemers: 9

 

Combinatie van deel 1 en deel 2 

Wil je deel 1 en deel 2 doen? Dat kan de kosten voor het totale programma zijn 550,- 

 

Optionele programma's 

Astraal reizen 
5 en 6 augustus 
€255,-

Volle maan ritueel
7 augustus (gratis)
Voorbereidende meditatie in de Temples voor het ritueel 7 augustus €55,-

Ervaar de magie van Turijn
Verschillende data mogelijk, in overleg 

SoulCollage® workshop 

 

Overnachtingskosten 

De overnachtingen in Damanhur kosten €28,- euro per nacht voor een tweepersoonskamer, €45,- voor een éénpersoonskamer.
Te voldoen in Damanhur bij aankomst. Te boeken bij mij.
Je hebt geen eigen badkamer, er zijn meerdere die gebruik maken van de 3 badkamers. Mijn ervaring is dat dit geen probleem is. Er is bijna latijd wel eentje vrij.

 

Kosten eten en drinken

Ik regel zoveel mogelijk diners (optioneel) in de woongemeenschappen en anders eten we in plaatselijke restaurants. Reken op €15,- gemiddeld voor een diner. Er is meestal een uitgebreid lunchbuffet te verkrijgen in Damanhur voor gemiddeld €10,- maar je kunt ook kiezen om zelf een broodje oid te halen in de biologische winkel. Een mogelijkheid is ook om het lunchbuffet te nemen en in de avond een broodje oid te eten.
Deze kosten zijn niet inbegrepen in het programma.

 

Meerijden is mogelijk, dan komen er nog een overmachtingen bij tijdens de heen-en-terugreis.  Meer weten? Mail dan even.

Minimaal aantal deelnemers: 6 Maximaal: 15

Extra informatie over de reis

Lees over mijn ervaringen tijdens de reizen in mijn blog

Over de gids

 

Tijdens de reis wordt je begeleid door Lucy Schaaphok. Lucy is Damanhuriaanse en woont in Nederland. Ze werkt nauw samen met Damanhur en studeert aan de School of Meditation van Damanhur. Lucy komt sinds 2004 in Damanhur en weet veel over deze plek, kent veel mensen en leuke plekjes in de omgeving.

 

Ervaringen van deelnemers 

Mijn wens was al heel lang om een keer Damanhur te bezichtigen. Nadat ik een artikel in de Happinez over Damanhur gelezen had, had ik besloten om de reis niet meer uit te stellen. Via internet had ik gezien dat Lucy Schaaphok reizen naar Damanhur verzorgt en had haar gebeld.
DAMANHUR, wat een verrassende plek, met woorden kan men de belevenis niet goed beschrijven, je moet er gewoon ZIJN, het ZIEN en VOELEN. Iedere dag waren er nieuwe verrassingen, overweldigend veel spiralen met ieder zijn eigen energie en de tempel, wat een onvergetelijke belevenis .Het is gewoon te veel om op te noemen, ik had enorm van deze reis genoten! 
-Waltraud Wevers, Amersfoort

 

Enige jaren geleden zag ik in het tijdschrift "Onkruid" een foto van de tempel van Damanhur. Er stond bij dat dit een geheime plaats was waar je alleen kon komen door een proef te doen.
Een paar jaar geleden zag ik weer een foto van de tempel van Damanhur, nu in het boek van Roelien de Lange "Gaia's Kracht".
Het artikel sprak me erg aan. Roelien was er geweest!! Daar wilde ik ook heen. Ik zag de foto's van de ondergrondse tempel en van de Selfica, een grote machine met onbekende genezingstechnieken, waw! Ook de openluchttempel zag er prachtig uit en leek wel Egyptisch.
Dit sprookje wilde ik meemaken! En zoals het gaat met hartewensen, zag ik op Facebook een advertentie van Lucy over een reis naar Damanhur. Ik hoefde niet lang na te denken en melde mezelf aan. 

Met Lucy en 5 medereizigers hebben we Damanhur bezocht, de tempels gezien, er zelfs geslapen, gemediteerd en gedanst, weliswaar in een andere volgorde.
Damanhur betekend: "City of Light". Vernoemd naar een plaats in Egypte vlakbij Alexandria.
De prachtige kunst en architectuur, maken de tempels tot een sprookje dat uniek is, fascinerend, spannend soms. En dit alles in de prachtige natuur van Noord-Italië.

Behalve de tempels bezichtigd, hebben we ook gezwommen in de rivier en nog eens op een andere plek. Heerlijk gegeten in een woongroep en er gepraat en gelachen met de Damanhurianen. Ook nog gegeten in het biologische restaurant, omgeven door eigen tuinbouw met kassen.
We hebben iedere dag wel spiralen gelopen, dat doet ook wat met je.
Dan is er nog Crea, 2 km. verder dan Damjl, waar het pension is. In Crea is een museum met schilderijen van Falco, de oprichter van Damanhur., er is een supermarkt en je kunt er div.behandelingen ondergaan op afspraak.

Echt het is teveel om op te noemen. Ga er gewoon heen en GENIET!!
Het was een mooie ervaring!
- Elisabeth van Heijen, Heemskerk

 

Meld je hier aan 

 

 

Woonplaats:
Telefoonnummer:
Emailadres:
Ik Ga Akkoord Met De Algemene Voorwaarden:
Aanmelden Voor Welke Cursus/workshop:
Adres:
Postcode:
Naam:
Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.